top of page
Over mij

Van buiten naar binnen

Jarenlang ben ik op zoek geweest naar mezelf in externe situaties. Ik kon mijn draai nooit echt vinden in mijn relaties en werk. Toen uiteindelijk na het beoefenen van verschillende banen mijn contract opnieuw niet werd verlengd, kreeg ik - achteraf gezien - het grootste cadeau ooit! Het was de reden dat ik besloot om op reis te gaan naar Indonesië. 

 

Nu ik niets meer om handen had, ontstond er ruimte voor een nieuwe kijk op de wereld, eentje van mogelijkheden in plaats van moeilijkheden. Mijn hart ging letterlijk open en dit was het begin van mijn spirituele pad. Ik zag plots heel helder hoe alles in het leven met elkaar verbonden is en dat alles een prachtige les is, ook mijn zoektocht naar de juiste baan, de relaties en het verlies van dierbaren. Niet veel later kwam yoga op mijn pad en dat was liefde op het eerste gezicht. Ik wist: dit klopt! In 2015 deed ik de yoga-opleiding en daardoor raakte mijn leven in stroomversnelling. In plaats van het zoeken naar geluk in omstandigheden, keerde ik naar binnen. Eindelijk kwam ik echt thuis, bij mezelf. 

 Nadat ik een aantal jaren later in mijn meditatie steeds het beeld van een paard zag, ben ik gaan zoeken naar de betekenis. 

Die zoektocht bracht mij direct bij de website van de Keulseweg, paardencoaching en mijn Hart zei volmondig: JA! 

Illja_portrait_1317_BW_DEF.jpg
Relevante opleidingen

2021

Systemisch coachen met paarden met de Wijsheid van de Kudde ~ Windopleiding 

2020
The Trust Technique Course by James French

2017 - Heden

Spiritual teachings in supporting Awakening ~ intern bij Pia Ma, Aumcara Community

2016

Equine Assisted Coach ( coaching met paarden) ~ Keulseweg

2015

Vinyasa yoga Teacher Training ~ De Nieuwe Yogaschool

Na een poosje en wat veranderingen in mijn leven moest ik mijn yogalessen en de paardencoaching tijdelijk loslaten. Dit was geen makkelijke weg maar ook dit bleek weer een groot cadeau te zijn, het bracht me in 2017 in India, waar ik mijn huidige teacher Pia Ma ontmoette. Door haar energie veld en leering ging ik voorbij alle lagen en persoonlijkheden en kwam ik in de directe ervaring van dat wat ik ben. Namelijk puur bewustzijn en één met alles.

Ik besloot met haar mee te gaan naar Australie en heb daar 5 maanden in de Ashram, Aumcara Community, gewoond. Laag voor laag werd ontrafeld (nog steeds) vanuit mijn onderbewustzijn en ik leerde vooral hoe oude gedragspatronen, geloofsstructuren en emotionele blokkades te transformeren doormiddel van simpele tools en oefeningen die we allemaal in ons vermogen bezitten.

Nu een aantal jaar later zie ik dat het nooit een keuze is geweest om voor Pia Ma te 'kiezen' als teacher. Het was al de bedoeling. Het leven heeft me deze richting gewezen. Net als alle andere gebeurtenissen. Wanneer het kan ben ik in Australië, we organiseren de wereldwijde retreats samen met Pia Ma's Sangha en geef ik haar teachings door in de Pia ma’s Wheel of Change program en study groups en ook zeker in de yogalessen en paardencoaching.

Ik begreep al snel waarom paarden een belangrijke rol in mijn leven spelen. In contact met de paarden voel ik een echtheid, een pure connectie waarin je duidelijk de gevoeligheid van dit dier ziet en herkent. Een heldere spiegel waarin ik gewoontes van mezelf terugzag die ik niet eerder kon zien.
Voor mij is dit een belangrijk aspect in coaching. Een oprechte eerlijkheid, hoe het is zonder de maskers, zonder goed of fout.

Het laatste jaar ben ik me aan het verdiepen in het systemisch en energetisch coachen met paarden via de Wind opleiding. Voor mij valt alles steeds meer samen.

 

"De toewijding in het leven vanuit mijn pure hart en jou hierin te ondersteunen is waar het leven mij op dit moment in begeleidt."

Voor mij vallen de puzzelstukjes steeds meer samen, en nu tijdens het schrijven van dit stukje tekst zie ik dat het allemaal haar eigen tijd heeft genomen, momenten van loslaten, momenten van durven, momenten van het niet weten. Het is allemaal een onderdeel van het ontstaan. 

 

Mijn ervaringen zijn mijn leerschool. Veel reizen, horeca, opleidingen in dierenartsassistente, mediastyling, yoga en paardencoaching, de gebeurtenissen in al die jaren, de toewijding na het ontdekken van mijn ware Zelf te leven vanuit mijn pure hart en jou hierbij te ondersteunen is waar het leven mij op dit moment in begeleidt.

Illja_VanStal_doorArnoStevens-59.jpg
bottom of page