top of page
Ilja56.jpg
Systemisch werk met paarden

Kijkje in een

coachsessie

Coachsessie met Puk en Mireille (2019)
Film: Holy Cow Media

Locatie: vanStal Honden- en Paardenschool

"Veilig, warm, kwetsbaar, open. Het was een hele mooie ervaring en het voelt zo waardervol als ik terugvoel, terugkijk op de sessie met Puk en Illja. Ik kan nog de emotie, de energie voelen en merk dat de inzichten nog nazingen in mijn lichaam, mijn relatie met anderen en in mijn leven. 

 

Dankbaar voel ik me dat ik mezelf dit heb gegund. Om open te staan voor deze ervaring ondanks dat ik paarden best spannend vind. 

 

In de connectie met Puk zijn mooie inzichten naar voren gekomen en voelde ik dat er ter plekke dingen zijn gezien en eigenlijk gelijk zijn geshift. Er zijn ervaringen, gewoontes, verhalen naar voren gekomen over mezelf en mijn leven die ik eerder nooit heb mogen zien of mogen voelen."

 

~ Mireille

Schermafbeelding 2019-05-06 om 10.33.12.
De coachsessie

We kijken en voelen samen wat er ontstaat en gedeeld wil worden in het moment. Vanuit daar komen we in contact met het paard.

Ik ervaar dat het elkaar ontmoeten in het Nu precies dat omhoog laat komen in jou wat gezien en aangeraakt wil worden. De kracht van de directe ervaring is dat we meer bewustwording creëren in jouw patronen en systemen waardoor je de keuze hebt niet mee te gaan in deze oude structuren en door ze te zien zoals ze werkelijk zijn, ontstaat er een oplossend veld. Hierdoor ervaar je direct vrijheid en zal een verschuiving plaatsvinden in jezelf.

Waarom paarden?

Vanuit nature zijn paarden vluchtdieren en leven in kudde verband. Ze zijn hierdoor continue alert of er veiligheid is voor het geheel van de kudde. Hoe gezonder en sterker de kudde, hoe veiliger ze zijn. Dus als er ergens een conflict is in de kudde, zullen paarden harmonisatie gedrag vertonen om zo de balans terug te keren in het geheel. 

Dit gedrag komt naar voren op het moment dat wij als mens een kudde vormen met het paard. Als er ergens in jou een conflict zit of disbalans, voelt het paard dit feilloos aan en reageert direct. Op het moment dat er harmonie ontstaat in jullie kudde reflecteert dit terug in jou innerlijke kudde. 

 

Patronen en systemen ontstaan vanaf het moment dat je geboren bent, ze zijn geworteld in je lichaam, net als emoties die we nog niet helemaal konden ontmoeten. Vanuit deze systemen handelen we in ons dagelijks leven in contact met onszelf en anderen. Zowel thuis, met vrienden en op je werk.

 

We stappen in een oplossend veld van echtheid. Een directe en veilige manier om jezelf laag voor laag te ontdekken. Waarbij je gehouden wordt door de

on-voorwaardelijke liefde en waarheid van het paard.

Wat brengt een sessie jou?

- meer inzicht in hoe je op een bewuste manier kunt omgaan    met jouw emoties en patronen

- van denken naar voelen

- het oplossende veld ervaren.

- Authenticiteit

- Stilte en puur Bewustzijn

- ontdekken wie (en wat) je bent

- inzicht in onbewuste patronen

- meer helderheid naar waar je naar opzoek bent

- vanuit je gevoel en ware Zelf te leven in elk moment.

- hoe je deze inzichten kunt vertalen in je dagelijkse leven

Ilja66.jpg

Gedeelde ervaring

thumb_IMG_6276_1024.jpg

"Blij verrast dat de subtiele aanwezigheid van paard zulke delen van mij naar boven brachten. Illja biedt de ruimte om alles in het moment te laten ontstaan en volgt dit vanuit rust en vertrouwen. Hierdoor voelde ik me veilig en kon ik me openen voor de ervaring."

 

~ Cris

thumb_IMG_6297_1024.jpg

"Een hele bijzondere ervaring waar er op een subtiele diepe manier word gespiegeld. Illja stelt vragen waar ze je bij laat antwoorden vanuit je hart. Heel veilig en vertrouwd. Haar ervaring met het coachen en daarnaast haar ervaring met paarden sluit prachtig op elkaar aan."  
 

~ Leonie

IMG_6293.JPG

Alles loopt altijd anders dan verwacht. In verbinding met Illja en Wolkje/het paard zag ik niet de conditioneringen die ik verwachtte te zien, maar juist de neiging overal negatieve conditioneringen in te zien. Tijdens de sessie werd de bak een veilige ruimte voor dat wat gezien moest worden en Wolkje een van de meest ontwapenende leraren die ik ooit heb gehad.

 

~ Marije

IMG_6316.JPG

“Kan een paard een leraar zijn?

Ja dus! Puk is een echte mensenfluisteraar (en Illja trouwens ook): ze belicht de oorzaken van dingen die me onbewust al langer beïnvloeden en die ik niet had onderkend. In 1 sessie!”

~ Anneke

~ Anneke

VanStal Honden-en
Paardenschool

Kostverlorenkade 25
1183 TL Amstelveen

bottom of page